IZRADA INTERNET STRANICA I WEB APLIKACIJA - RESPONSIVE WEB DIZAJN - CMS SUSTAVI ZA UPRAVLJANJE SADRŽAJEM WEB STRANICA

Turistička agencija - aplikacija za turističku i putničku agenciju

Ovisno o potrebama turističke i putničke agencije i sektoru turizma koji je predmetom njihovog poslovanja izrađujemo internet aplikacije za turističke agencije sa CMS sustavom gdje sami uređujete svoju ponudu cijene i pratite booking svojih kapaciteta unutar administracijskog sučelja.

Moduli potrebni za uspješno poslovanje agencije ugrađuju se prema želji i potrebi klijenta ili se dodatno programiraju kako bi konačan proizvod zadovoljavao potrebe turističke agencije. O modulima i CMS sustavu za turističku agenciju možete pročitati više u nastavku ovog teksta.
TURISTICKA AGENCIJA CMS  S REZERVACIJSKIM SUSTAVOM ZA ONLINE WOĐENJE PUTNICKE I TURISTICKE AGENCIJE
 
CMS (Content management system – sustav za upravljanje sadržajem) tvrtke Micro Mag d.o.o. za putnicke agencije nudi pored izvrsne same prezentacije, administracijsko sucelje pomocu kojega možete potpuno upravljati sadržajem svog weba, slagati samostalno i dodavati nova putovanja, pojedinacna ili grupna sa svim pripadajucim tekstovima i fotografijama. Isto tako unutar ovog sistema imate kompletan nadzor svog kako internetskog poslovanja agencije tako i kompletnog agencijskog poslovanja koje ovaj puta možete imati potpuno ONLINE. što cemo vam opisati po poglavljima.

WEB SUCELJE Web sucelje sastoji se od prezentacijskog dijela vaših putovanja. Uz aktivne MENIJE koje sami slažete po grupama i podgrupama putovanja na koje se odredena putovanja odnose tu se nalazi pretraživac putovanja prema državi destinaciji putovanja ili pak po gradu kao odredištu putovanja. Putovanja sami stavljate i pridodajete destinacijama u kojima želite da budu prema pretraživacu pronadena. Kako jedno putovanje može biti na više destinacija, dovoljno je putovanju pridodati sve potrebne destinacije (zemlje i gradove) da bi korisnik željeno putovanje što lakše pronašao na vašem webu. Sucelje sadrži i KORISNICKI KUTAK sa svim važnim obavjestima i podacima o Vašoj agenciji, opcim uvjetima, kontaktima, putnim osiguranjima, savjetima i slicno. Korisne linkove sami možete dodavati prema želji.

IZDVOJENA PUTOVANJA U samoj sredini web sucelja nalaze se izdvojena putovanja, tj putovanja koja sami stavljate u izdvojenu ponudu kako bi ih malo bolje reklamirali. Zasebna su izdvojena putovanja i izdvojeni skijaški aranžmani, kao i zasebno izdvojen smještaj tj hoteli ili apartmanska naselja koje isto tako možete dodavati svom putovanju ili ih prodavati potpuno zasebno. Skijašku sezonu ili smještaj možete sakriti ukoliko nije sezona skijanja ili ukoliko trenutno ne prodajete smještaj, pa kad vam zatreba samo ga jednim klikom iz administracije ponovno otvorite za prodaju na webu.

AKTUALNA PUTOVANJA Sekcija aktualnih putovanja automatski izbacuje sve aktualne termine putovanja u sljedecih mjesec dana. FIRST MINUTE i LAST MINUTE Svako putovanje tj svaki termin putovanja možete staviti u first ili last minute koji ce se tada prikazivati u ovoj sekciji. TERMINI Svako putovanje ima svoje termine koji mogu biti REGULARNI, LAST MINUTE I FIRST MINUTE. Svaki termin vrlo jednostavno možete iz regulara prebaciti u first ili last minute sa odredenom cijenom. Ukoliko se prikazuje first ili last minute cijena prikazuje se paralelno i regularna cijena prekrižena.
PRIJAVA Sekcija prijava sa registracijom namjenjena je korisnicima Vašeg weba koji žele izvršiti online rezervaciju putovanja. Nakon registracije korisnika i prikupljenih podataka o korisniku putniku, korisnik odabire svoje željeno putovanje i jednim klikom krece u rezervaciju, odabire sve potrebne doplate koje se pribrajaju cijeni putovanja i dodaje

DODATNE OSOBE koje su sa njime na putovanju. Program automatski izracunava kompletnu cijenu a agencija uz mail zaprima i rezervaciju unutar svog rezervacijskog sistema i istovremeno možete zapoceti obradu. Korisnik sve može pratiti iz svog sucelja cim se prijavi unosom svoje email adrese i lozinke. Može pratiti kompletan tijek vaše obrade rezervacije od pocetka do kraja. Nacin obrade rezervacije objasnit cemo u za to odredenom odlomku.

KATALOZI PUTOVANJA Sekcija katalozi putovanja prikazuje PDF kataloge koje sami izradujete i postavite na web iz administracijskoga sucelja. GRUPNA PUTOVANJA Ovo je zasebna sekcija u kojoj ne prodajete online putovanja vec ih samo dajete na uvid sa svim svojim opisima fotografijama i terminima. To su putovanja koja sami organizirate za grupe kao što su Maturalna putovanja ili ucenicka putovanja, znaci za odredenu grupu ili skupinu, školu ili firmu. Ova putovanja imaju zasebnu sekciju za administraciju unutar administracijskog dijela weba. NOVOSTI U sekciju novosti možete upisivati raznorazne novosti i ponude Vaše agencije.

PLUTAJUCA REKLAMA Nalazi se povrh weba i tu možete tekstualno reklamirati vaše sadržaje ovisno o vašim potrebama. Sve se mijenja iz administracijskog dijela weba. PUTOVANJA Sekcija putovanje sastoji se od foto galerije putovanja i fotografija koje ste dodali samom putovanju te svim podacima od termina polaska, grada polaska, okvirne cijene pa do tocnih termina sa tocnim cijenama putovanja koje direktno prodajete putem interneta. U programu i detaljima putovanja putovanje možete opisati po danima. Osnovne informacije možete dodavati po želji a pri dnu se nalaze i doplate za to putovanje koje korisnik može odabrati za to putovanje. Sekcija O destinaciji sadrži podatke o zemljama posjeta i gradovima posjeta koje sami slažete i dodajete iz administracije kako bi vaš klijent dobio što veci i precizniji broj informacija o željenom odredištu tekstom i slikom. Svakom putovanju možete pridodati sve potrebne države i gradove kroz koje ovo putovanje vodi.

REZERVACIJA putovanja je posljednja sekcija u kojoj korisnik odabire željeni termin putovanja s a svojom cijenom i krece u registraciju. Pritiskom na gumb rezerviraj korisnik se prebacuje na rezervacijsku stranicu na kojoj odabere doplate i eventualno još jednog ili više putnika koji sa njime putuju i rezervira svoje putovanje. U tom trenutku vi dobivate obavjesni email a putovanje sa rezervacijom se nalazi u vašoj administraciji spremno za daljnju obradu.

TRAŽILICA Unutar aplikacije postoje tri vrste tražilice. Prva je tekstualna tražilica gdje upisom tražene rijeci ili fraze tražilica pretražuje bazu podataka i izbacuje željene rezultate. Druga vrsta tražilice je pretraga smještaja (hotela i apartmana) te putovanja prema državi, mjestu, kategorizaciji i broju osoba. Ukoliko u nekom mjestu nema željenog smještaja to se mjesto ne pojavljuje u tražilici. Tražilica je programirana tako da se maksimalno smanji mogucnost dobivanja praznog rezultata, vec vam sama ponudi samo ono što vec zaista postoji u ponudi. Zasebna je tražilica za glavni web a zasebna za sezonu skijanja, gdje pretražuje samo hotele, apartmane i putovanja u skijaškim centrima.

ADMINISTRACIJSKO SUCELJE Administracijsko sucelje sastoji se od:
PODACI VAŠE AGENCIJE – tu se upisuju svi podaci vaše agencije, adresa, telefoni, faks, email, racuni za uplatu, kodovi i slicno. Na istoj stranici su podaci o agenciji o nama i tekst plutajuce reklame sa pocetne stranice.
VRSTE PUTOVANJA – ovo je sekcija gdje slažete menije u kojima želite da se odredeno putovanje pojavljuje prilikom pretrage. Vrste putovanja se odrede na pocetku i ovisno o periodu neke od njih se mogu sakriti od prikazivanja pa ovisno o potrebi ponovno otkriti za prikaz (npr neka blagdanska putovanja, Adventi ili Nova Godina). Tu se slažu i podgrupe putovanja, posebno za individualna a posebno za grupna putovanja.
DRŽAVE , GRADOVI – stranice na kojima slažete države i gradove sa svojih putovanja, sa svim opisima i fotografijama kako biste obogatili prikaz na webu.
ORGANIZATORI PUTOVANJA – sekcija u kojoj dodajete organizatore putovanja. Organizator može biti ili vaša agencija ili neka druga agencija ili turoperator cije programe vi prodajete. Tu dodajete sve potrebne podatke koji se kasnije pridodaju odredenom putovanju. Svi podaci su izmjenjivi a kasnije se pojavljuju na racunima i svim potrebnim formama.
PUTOVANJA UREDI – sekcija gdje uredujete svoja putovanja. Najprije dodate sve osnovne podatke o putovanju kako forma traži, od naziva opisa, okvirne cijene od, prijevoza i statusa putovanja (da li je putovanje individualno ili grupno ili pak sakriveno ako ga trenutno ne prodajete. Kad dodate putovanje ono se pojavljuje u padajucoj listi i tu ga odaberete za daljnje uredivanje. Kada je putovanje odabrano, dodajete mu fotografije i opise po danima tj program putovanja. Zatim dodajete termine putovanja. Kad je termin završen vi ga ne brišete vec ga stavljate u arhivu tako da uvjek imate uvid nad svim putovanjima koji dolaze ali i onima koja su prošla sa svim rezervacijama i putnicima unutar njih. Kad dodate termin putovanja, možete mu dodati regular ili FM, LM cijenu i isto tako odrediti da li je taj termin regular ili FM, LM, pa ce se tako prikazivati na webu. Ukoliko znate koji je smještajni objekt na tom putovanju, tj u kojem ce tocno hotelu odsjedati vaši putnici možete mu pridodati i hotel ili brod ovisno o kakvom se putovanju radi. Smještajni objekt dodaje se zasebno sa svim svojim podacima, a vaš klijent dobiva potpunu sliku svojeg putovanja. Napomene i doplate zasebno se dodaju za svako putovanje unutar sekcija odredenih za to. Kada ste sve obradili sad putovanju pridodajete vrste putovanja i podgrupe u kojima ce se pojavljivati, kao i gradove i države koje se nalaze unutar putovanja. Putovanje možete staviti u izdvojenu ponudu , FM ili LM ponudu i dozvoliti ili zabraniti prikaz na webu.
SKIJANJE – skijaške aranžmane uredujete zasebno u ovoj sekciji na isti nacin kao i putovanja.
SMJEŠTAJ – u ovoj sekciji dodajete smještaj, hotele ili apartmane koje možete prodavati unutar putovanja ili zasebno.
IZLETI – u ovoj rubrici možete uredivati jednodnevne izlete. Korisnici mogu odabrati izlet sa opcionalnim doplatama i rezervirati direktno jednim klikom na željeni termin. Korisnik može odabrati doplate i pridodati dodatne osobe koje putuju sa njime.
ARHIVA PUTOVANJA – tu se nalaze sva putovanja koja ste prethodno stavili u arhivu nakon što su završena i prošla.
REZERVACIJE PUTOVANJA – u ovoj sekciji pronalazite sve rezervacije putovanja, bilo da su pristigle putem online internetske rezervacije ili ste ih sami pridodali sa svog racunala. Imate uvid u današnje rezervacije, mjesecne rezervacije, pregled rezervacija po odredenomm putniku i terminu putovanja, tek pristigle rezervacije i rezervacije u obradi, tj pregledane rezervacije. Odabirom na DETALJI REZERVACIJE možete vidjeti sve podatke o rezervaciji. Ukoliko korisnik nije odabrao potrebne doplate tu ih vi za njega možete odabrati (ukoliko postoje obvezne doplate i takse). Tu možete zabilježiti i dodati uplatu ukoliko je putnik uplatio dio ili kompletno putovanje kao i djelatnika koji je zaprimio uplatu. Ukoliko je putnik odustao od putovanja ovdje možete zabilježiti i isplatu ili MTO manipulativni trošak odustajanja od putovanja. Kad pregledate rezervaciju jednim klikom pošaljete formu na korisnikovu email adresu sa svim obradenim podacima i vremenom do kada je potrebno uplatiti sredstva ili dio sredstava. Isto tako možete jednim klikom poslati
PODSJETNIK O ISTEKU PONUDE, UGOVOR o PUTOVANJU, VOUCHER, ZAVRŠNI RACUN i NAJAVU ORGANIZATORU (ukoliko je to neka druga agencija). REGISTRIRAJ PUTNIKA I OTVORI REZERVACIJU – u ovoj sekciji možete uciniti upravo to. Ako vam u agenciju dode putnik sa izraženom željom za odlaskom na odredeno putovanje, vi ovdje za njega možete najprije izvršiti njegovu registraciju tj unos njegovih podataka u vašu bazu podataka i onda za njega izvršiti rezervaciju sa svim potrebnim uplatama. PUTNICI NA PUTOVANJU – u ovoj sekciji imate uvid po putovanju i terminu koji su sve putnici na odredenom putovanju i koliki je njihov ukupni broj. Isto tako možete vidjeti koliko ih je rezerviralo online putem interneta a koliko je onih koji su rezervirali kod vas u agenciji.
ISPIS KORISNIKA PUTNIKA – ovdje možete pronaci sve putnike koji su putovali ili putuju s vašom agencijom.
PDF KATALOZI – ovdje možete dodavati pdf kataloge i postaviti ih na web. KORISNI LINKOVI – tu možete dodavati korisne linkove po želji.
BANNERI – ovdje možete dodavati bannere po želji i reklamirati druge firme uz naknadu.
NOVOSTI – ovdje možete dodavati novosti ili neke tekstualne ponude s opisima.
NARUCITELJI FIRME I ORGANIZACIJE – Ovdje dodajete podatke firmi ili škola koje su od vas narucile grupna putovanja.
GRUPE – Ovdje se slažu grupe i podaci za grupna putovanja te se grupama pridodaju rezervacije po putniku.. Kad je grupa završila putovanje stavlja se u arhivu putovanja. PUTNICI na grupnim putovanjima – Ovdje se dodaju svi podaci o putnicima te im se pridodaje grupa sa kojom idu na putovanje. VOZACI– ovdje dodajete popis vozaca kojeg naknadno pridodajete grupnom putovanju.
PRATITELJI– Ovdje dodajete pratitelje putovanja.
VODICI- tu dodajete vodice na vašim putovanjima.
DJELATNICI– tu dodajete djelatnike u vašoj agenciji (koji vrše obradu putovanja i naplatu sredstava
UPLATE ZA GRUPE – tu je ispis svih uplata po grupama i putnicima unutar grupe.
UPLATE INDIVIDUALNE – sve uplate na individualnim putovanjima.
DNEVNO STANJE UPLATA – ovdje vidite dnevno stanje uplata po djelatnicima koji su uplatu zaprimili.
SMJEŠTAJ (HOTELI I APARTMANI) CUSTOMIZIRANE GOOGLE MAPE – Svaki smještajni objekt (Hotel ili apartmanska kuca) ima programski doradenu Google mapu sa STREET WIEV dodatkom. Sve što trebate je unijeti koordinate latitudu i longitudu i mapa je spremna za prikaz.
IZRACUN CIJENE PRIJE REZERVACIJE – korisnik odabire smještajnu jedinicu, zatim datume boravka i jednim klikom dobije kompletnu cijenu usluge. Zatim sam odabere doplate i finalizira rezervaciju. JEZICI Aplikacija govori 4 jezika, hrvatski, engleski, njemacki i talijanski. Agencija sama upisuje nazive prema želji na bilo kojem od ova 4 jezika, isto tako i opise objekata, reklame i sve što se prikazuje na webu. Prema želji postoji mogucnost proširenja na dodatne jezike. Aplikacija se u stranim zemljama otvara na jeziku posjetitelja po prepoznatoj IP adresi posjetitelja. Tako da se u zemljama njemackog govornog podrucja otvara na njemackom jeziku, u italiji na talijanskom, kod nas na hrvatskome, u zemljama engleskog govornog podrucja na engleskome kao i u svim ostalim zemljama za koje nemamo prijevod aplikacija se otvara na engleskome jeziku kako bi posjetitelju odmah bila i pristupacnija.

OPTIMIZACIJA ZA PRETRAŽIVACE Aplikacija je optimizirana za sve svjetske pretraživace na svakom jeziku posebno. Svaki novi objekt koji vlasnik tj agencija unese u bazu, automatski bude optimiziran za web, jer aplikacija automatski vadi najvažnije kljucne rijeci za taj objekt i slaže ih u pozadinski optimizator. Što bolje tekstove i naslove slaže agencija to je i sam sustav bolje optimiziran. U cijenu ulazi i prijava optimiziranog weba na pretraživace (250 svjetskih pretraživaca ukljucujuci sve regionalne google pretraživace). BRZINA PRETRAGE OBJEKATA Klikom na npr.

HOTELI ili APARTMANI ili bilo koju njihovu podvrstu dobivamo ispis željenih objekata. Sa te stranice posjetitelj ne mora ici dalje vec može u popup prozorima (poput windowsa) pregledati slike glavnog objekta sa opisima, slike smještajnih jedinica sa opisima i kalendarom popunjenosti, može pogledati gdje se objekt nalazi na google mapi sa street view-om, može poslati upit ili pak krenuti odmah u rezervaciju odredene smještajne jedinice (apartmana ili sobe).
KALENDAR POPUNJENOSTI Kalendar popunjenosti može se voditi za svaku smještajnu jedinicu na webu. Posjetitelj može vidjeti ukoliko je jedinica slobodna u željenome terminu. IZNAJMLJIVACI SMJEŠTAJA Postoji sekcija za iznajmljivace smještaja. Svaki iznajmljivac može ispuniti formular sa zahtjevom za suradnju. Nakon što mu agencija odobri pristup, iznajmljivac sam može mjenjati i dodavati slike svog objekta kao i pripadajuce tekstove, a može i sam voditi kalendar popunjenosti vlastitih smještajnih kapaciteta, što uvelike pomaže vlasniku agencije. Za ulaz u administraciju za iznajmljivace, iznajmljivacu je potrebno korisnicko ime i zaporka koju može i sam odabrati a vlasnik agencije odobrava pristup i izmjene.
DOZVOLE PRIKAZA Svaki dio weba agencija može privremeno zabraniti ili dozvoliti. Npr ukoliko nije sezona skijanja jednim klikom se skijanje sakriva na webu i po potrebi ponovno ukljuci. Isto tako svaki objekt na webu može biti privremeno dozvoljen ili zabranjen za prikaz. Možete cak iskluciti i jezik prikaza sve dok svi podaci za taj jezik nisu uredno posloženi. Ukoliko trenutno ne želite prikazivati putovanja, npr dok ih sva niste uredili za prikaz možete ih sva iskljuciti, a možete samo i pojedinacno. Kasnije po želji kada smatrate da je sve uredu posloženo i napisano, jednim klikom ih sve dozvolite za prikaz. Vlasnik agencije u svakom trenutku može prikazivati i prodavati ono što želi, bila to putovanja, grupna putovanja, smještaj ili izleti. DESTINACIJE Web ima foto i tekstualni prikaz destinacija, gradova i država koje vaši klijenti namjeravaju posjetiti. Sve što posjetitelja interesira može naci na vašem webu bez da odlazi po informacije na neki drugi websajt. Koliko ce informacija posjetitelj naci na vašem webu ovisi samo o vama jer sve informacije unosite sami, a što je veci broj dobro složenih informacija, waš web ce biti optimiziraniji i posjeceniji.
KATALOZI PUTOVANJA I SMJEŠTAJA - PDF format Ukoliko imate kataloge u PDF formatu možete ih uploadirati ili podignuti sami na vaš web u sekciji PDF katalozi.
BROJAC POSJETA I GOOGLE ANALITICS Aplikacija ima ugraden brojac posjeta (trenutnih posjetitelja na webu) i ugraduje se google analytics da možete pratiti analizu i posjete wašeg weba po zemljama, danima, kljucnim rijecima itd. Svi moduli imaju zaseban rezervacijski sustav, zaseban za putovanja, zaseban za grupna putovanja, smještaj i izlete. Ovo je ukratko opis funkcionalnosti ove web aplikacije a za detaljni prikaz i prezentaciju svih opcija potrebno je dogovoriti prezentaciju programa. Zbog opširnosti programa prezentacija traje cca 3 sata. Program (aplikacija) je potpuno funkcionalna i osim web prezentacije ona je mali putujuci ured jer uz pristup internetu možete od bilo kuda ažurirati podatke ili imati uvid u poslovanje vaših djelatnika. Možete vršiti ispis lista putnika na bilo kojem putovanju i provjeriti u svakom trenutku koje je doplate odabrao pojedini putnik. Ukoliko osoba zadužena za ažuriranje svih podataka ažurno vodi poslovanje, u svakom trenutku od bilo kuda možete pristupiti tim podacima , bilo sa vašeg laptopa ili nekog drugog uredaja za pregledavanje internet sadržaja. Administracijski dio zašticen je administratorovom lozinkom za pristup podacima.

Pogledajte primjer turisticke i putnicke agencije ONLINE na adresi: www.annatours.hr  i   www.tourist-planet.net 
Zatražite prezentaciju programa na telefon 095 391 7622  ili 051 241 919

MICRO MAG d.o.o.
Kralja Zvonimira 18
51260 Crikvenica
Tel: 051 241 919
GSM: 095 391 7622
 Email: micromag.web@gmail.com

Kontakt

MICRO MAG d.o.o. Internet usluge i marketing
Kralja Zvonimira 18
51260 Crikvenica
Tel: 095 391 7622
Email: micromag.web@gmail.com 

Micro Mag d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću
Djelatnost: Informatičke djelatnosti i usluge.
Sjedište tvrtke: Kralja Zvonimira 18, 51260 Crikvenica, CROATIA
Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Crikvenici
MB:2243776
Poslovna banka: Erste banka d.d.
IBAN: HR2624020061100498704
Temeljni kapital društva iznosi 20.000,00 kn i uplaćen je u cjelosti
Direktor: Brigita Belačić


Zatražite ponudu


Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Tema  
Poruka  
 Nazovite nas:   +385 095 391 7622 Nazovite nas!
Trenutnih posjetitelja:   2